FEBiotec i Joves Investigadors denuncien que més d’un 40% dels contractes predoctorals VALi+d podrien quedar deserts


  Les associacions FEBiotec (Federación Española de Biotecnólogos) i Joves Investigadors volem fer una denúncia pública respecte a la possibilitat que més d’un 40% dels contractes predoctorals de la Generalitat Valenciana queden deserts per la impossibilitat de substituir les possibles renúncies després de l’1 de juliol.

  El dia 11 de juny es van resoldre les ajudes per a la contractació de personal investigador en formació de caràcter predoctoral del programa VALi+d de la Generalitat Valenciana. Es van atorgar a quasi 60 investigadors en formació per començar la carrera investigadora mitjançant un contracte que va començar el dia 1 de juliol de 2015 per un període de tres anys, amb el propòsit de fer una tesi doctoral. D’acord amb la resolució no es podrien substituir les possibles renúncies després de l’1 de juliol, però ahí sorgeix un problema.

  Pel caràcter competitiu de les convocatòries predoctorals, és habitual que un mateix investigador es presente a totes les convocatòries possibles (estatals, regionals i de les pròpies universitats). El darrer 16 de juny FEBiotec va llançar una petició de signatures per demanar al Consell de la Generalitat Valenciana que posposés la data a partir de la qual no era possible la substitució de les renúncies, ja que entenien que hi havia el perill que alguns investigadors que començaren a treballar amb un contracte VALi+d hi renunciessin. I és que també podien ser guardonats amb un contracte FPU, de millors condicions laborals (i incompatible al contracte VALi+d). Més de 500 persones han recolzat aquesta petició, que de moment no va tindre resposta del Consell de la Generalitat Valenciana.

  Enguany, la data d’incorporació dels contractes VALi+d ha estat abans de la resolució de les Ayudas para contratos predoctorales de Formación del Profesorado Universitario (FPU) que convoca la Secretaría de Estado de Educación, Formación Profesional y Universidades del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. El passat 16 de juliol es va publicar la resolució provisional dels contractes FPU, de manera que podem confirmar que un 46% dels investigadors amb un contracte VALi+d també han sigut guardonats amb un contracte FPU.

  En conseqüència, FEBiotec i Joves Investigadors denunciem que més d’un 40% dels contractes predoctorals VALi+d podrien quedar deserts si els investigadors guardonats amb un contracte FPU renuncien al contracte VALi+d i el Consell de la Generalitat Valenciana no accepta substituir les renúncies efectuades després de l’1 de juliol.

  FEBiotec i Joves Investigadors convoquem els mitjans de comunicació el proper dimecres 22 de juliol a les 10 hores davant de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports (avinguda de Campanar, núm. 32, València). Al registre de la Conselleria es presentarà de manera oficial la petició i es demanarà una reunió urgent amb el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzá, i el Secretari Autonómic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, per intentar resoldre un problema que implica la pèrdua de joves investigadors a la Comunitat Valenciana.

  Més informació:

  Miguel Morard (candidat en llista d’espera per un contracte VALi+d i vocal de FEBiotec): 636846401,
  miguelmorard@febiotec.es

  Irene de Higes (presidenta de Joves Investigadors): 606010542, presidencia@jovesinvestigadors.org

  Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.